Rabu, 24 Mac 2010

Terimalah apa adanya..

Salam..
Lama dah xupdate blog kesayangan ni, ramai jugak rakan2 yg masih sedar kewujudan blog ni bertanyakan, "lame xupdate blog?? hehe..bukan ape, cuma masa yg ada tidak dapat memenuhi keinginan tuk men'gedate'...
Em, mesti u 0lls terkesima ngan tajuk kat atas tu kan?? Ni bukan tuk coret2 jiwang tau, tp cume ingin meluahkan apa yg terbuku di hati sejak dua hari lepas?? EH! dua hari lepas erk..yerla, sejak kehilangan ibunda kepada salah seorang sahabatku, LELY..takziah lagi sekali aku ucapkan..semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan org2 yang dikasihiNYA..INSYAALLAH, AMIN..sebelum tu, marila kita sama2 sedekahkan AL-FATIHAH buat arwah...

Berkisar pada cerita kehilangan ni, aku ingin kongsi sedikit la buat rakan2 kesayangan, HORMATILAH DAN SAYANGILAH KEDUA IBU BAPA KITA WAKTU MEREKA MASIH ADA LAGI, XLUPA JUGA BUAT RAKAN2 SEPERJUANGAN dan TERIMALAH MEREKA APA ADANYA..yerla, bile derang dah xde, mmg sentiasa dalam hati kita kan?? Kalo xalami, xdapat nak rse cmane..Tapi, kita xleh nak ulang ape2 kenangan yang pernah dilalui...ramai dah insan2 tersayang yang meninggalkan dunia ini. Tapi apa bley buat, ALLAH lebih menyayanginya..so, xbley nak cite panjang2, agak tebal dan sadis cite nie..kang xpasal2 ada lak nanges..erm, aku la tue..okey, berikut aku nak share satu lagu yang rasanya sangat bermakna dan menyayat hati..bile dengar rase cam sayu jee..(bagi aku la) :)

p/s : CUME NAK CAKAP KAT CNI, CHA TETAP SAYANGKAN MAMA DAN ABAH SAMPAI BILE2 ;'(

Try klik link ni : http://www.youtube.com/watch?v=LCJfCmrZxio&feature=related dan yang ini juga http://www.youtube.com/watch?v=gVs_FDd2YHg


4 ulasan:

  1. :) akhirnya echa menulis semula.. :)

    sayu seh layan lagu ayah dan ibu ni..adoyai :'(

    BalasPadam
  2. Chicha...da bersawang blog ko nih!

    BalasPadam